Jahtibloggaus

Mennyttä kesää haikaillen

Maanantai 3.10.2016 klo 15:49 - JE


Joka vuosi kesä tulee yhtä varoittamatta ja yhtä varoittamatta se myös häviää. Kesään kohdistuu valtava odotus ja tekemättömien ulkotöiden määrä. Vuosittaiset puutarhan kunnostukset ja uusien istutusalueiden luonti saavat ihmisen jatkamaan päivää auringonnoususta auringonlaskuun. Muutaman hätäisen unitunnin katkaisi kanalamme toimeliaan kukon herätyshuutelu ja ulkotyöt jatkuivat vailla väsymystä, nythän on kesä. Hevoset laitumella ilta- auringossa, tallitöistä suorastaan nauttii lämmössä ja talven pimeys on unohtunut, aivan kuin tälläkin leveysasteella olisi ikuinen siunattu kasvukausi.

Ajattelussa sattuu joskus virheitä ja ensimmäinen varoitus, oli syysmyrsky yön pimeydessä kanalaan iskenyt näätä, joka lopetti auvoisan kesän. Kukkomme koki sankarikuoleman ja kanat kuolivat puolustuksen sorruttua. Aamu oli synkkääkin synkempää, tuhojen hiljaista tutkimista.

Päivät lyhenevät ja aurinko paistaa jo matalalta. Taitaa olla kuitenkin aika alkaa laittaa tilaa talvikuntoon ja hetken kuluttua on aika laittaa myös näätäputki pyytämään.    


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini