Jahtibloggaus

Türin kukkamarkkinoilta terveisiä

Sunnuntai 20.5.2018 klo 23:56 - JE


DSC_0229.JPG

TERE!

Valovuosien päässä tuntuu olevan aika, kun kesäkuussa oli pakko päästä villisikajahtiin Viron merenrantaseutujen valoisiin öihin. Ikimuistettavia jahtireissuja. Luonto oli herännyt kesään ja tuuli toi mereltä raikkaan tuoksun. Pitkiä passituksia lämpimässä kesäyössä, kahvia ja odotusta. Ja joskus nähtyjä villisikoja, joskus jopa kaatoja. Kauriita ja hirviä hiipi tornien alla ja aamuyöllä passista pois kävely herkisti aisteja, varsinkin kun huomasit kalkkihiekassa karhun jäljet, omien jälkiesi päällä. Nyt on toisin....

Sikarutto yllätti virolaiset ja tautia ei vain ole saatu kuriin, kaikesta yrityksestä huolimatta. Eipä tarvitse miettiä Viron jahteja, mutta onneksi on Türin kukkamarkkinat, kun kuume possujahtiin alkaa olla pahimmoillaan. Viron alkava kesä maaseudulla on aina elämystä.

Pitäähän sitä käydä tekemässä edes riistapeltosiemenistä kauppaa ja katsomassa mikä on naapureilla mieli kesäjahtien koittaessa. Taisi olla puolet maaseutuväestöstä taas liikkeellä. Türin markkinoilta ei voi olla pois ja vaikkei metsiin mennäkkään, voi vaihtaa kuulumisia ja miettiä yhteen ääneen: "kyllä se tauti jättää meidät rauhaan". Peltosiemenet oli tänä vuonna kalliita ja keskityttiinkin sitten pääasiassa vain kuulumisiin ja hyvään ruokaan. Mukaan lähti myös, kuten aina, reseptejä. Kurkkaa yhtä nopeaa riistaruokasivulta. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini