ERÄNKÄVIJÄTALO

Vuonna 2016 saadun tontin myötä alkoi suunnittelu koko kylän yhteisestä Eränkävijätalo hankkeesta. Seura ja kyläyhdistysjaos ovat saaneet lahjoituksena suuren määrän rakennusmateriaalia. Tarvittava määrä puutavaraa on sahattu, hirsirunko on saatu lahjoituksena ja kun vielä hankerahoituskin onnistui, alkoi yhteisten tilojen rakennusprojekti olla käytäntöä vaille valmis.

Kevään 2017 aikana saatiin valmiiksi kaikki pohjatyöt ja perustukset. Heinäkuussa siirrettiin varsinainen hirsikehikko paikalle ja syyskesä onkin mennyt seuralta kattorakenteiden tekoon talkoilla.

Sokerina pohjalla on kesän aikana "ylimääräisenä" talkootyönä valmistunut lihankäsittelyhalli ja siihen kiinteästi liittyvä kylmävarastotila nykyaikaisine kylmäkoneineen.

Lautaa ja lankkua saatiin sahattavaksi omista metsistä. Kyläläiset tarjosivat puutavaraa syksyn ja talven aikana kiitettävän runsaskätisesti.

Kevään aikana saatiin valut ja muuraukset siihen kuntoon että itse rakennus voitiin siirtää Parikkalasta uudelle kotipaikalleen.

Kun on riittävästi porukkaa ja ammattimiehet vielä valvomassa toimintaa, on hirsitalon teko nopeaa. Upea, kauniisti harmaantunut huvila nousee hirsi kerrallaan rekasta.

Lattiarakenteet paikoillaan ja hirsikehikostakin alkaa hahmottua muoto, kuisteineen ja erkkereineen.

Hallin runko on pystytetty ja ajatus pysyy kasassa kun seurataan piirustuksia.

Syyskuun kattotalkoot ovat tuottaneet tulosta ja halli saa vielä ulkovuorauksen ja lattioiden päällystyksen. Sitten asennetaan vain kylmäkoneet ja kylmätilojen sisäseinät jotka ovat odottaneet varastossa hallin valmistumista.

Runko on valmis vastaanottamaan päätykolmiot ja katon.

Päädyt, kurkihirsi ja kattovasat lähes valmiina.

Maisema muuttuu ja työmaa pidetään siistinä. Eränkävijätalo alkaa kuoriutua komeuteensa.

Profiili muokkautuu maisemaansa. Talo halleineen istuu tontille kuin hansikas.

Ensimmäiset sisäkuvat. Aurinko paistaa etelärinteen taloon kauniisti. Ikkuna- aukkojen koot tulevat muuttumaan moottorisahalla.

Pientä punnerrusta ja sitten rakennus jää jahti ja talvitauolle. Leivinuunin ja keittotasojen suunnittelu on kovaa vauhtia käynnissä. Lämpöä pitää riittää, mutta visuaalisuus on tärkeää. Nyt voi jo hieman kuvitella mitä kaikkea se sisällään pitää. Keväällä jatketaan projekti loppuun aikataulussa ja hoidetaan myös pihasuunnitelman mukaiset asiat. Suuri KIITOS kaikille asiaan osallistuneille tahoille kautta linjan, Olkaa ylpeitä työstänne!

Hirvihalli on viimeisiä silauksia vaille valmis. Betonilattiat ovat saaneet kulutusta kestävät pinnoitteet, kylmätilat koneineen odottavat koekäyttöä.

Uunimuurausoperaatio on suunnitelmien mukaan viety läpi ja tulos näkyy tässä! Lämpöä tulee tässä hirsitalossa riittämään ja riistalihaa sopii leivinuuniin koko porukalle.

Pisteenä I:n päälle, muurarimestari latasi leivinuunin kainaloon seuralle hellan, jotta hirvijahdin kylmyydessä saa keitellä kahvit sisätiloissa. Upea kokonaisuus, MESTARILLE KIITOKSET KOKO SEURAN PUOLESTA!!!!

Vaaleat kuultokattopaneelit ovat paikallaan ja listatkin ovat jo kuvan oton jälkeen asennettu.

Lujaa vauhtia valmistuu nyt lopputyöt. Lattialankut ovat varsinaiset kartanon lankut, mutta sen upeampi on lopputulos. Lattia tietysti tehdään kuten oikeaan vanhan ajan malliin kuuluu.

Kuvateksti

Ovi paikallaan ja veranta alkaa muotoutua.

Veranta alkaa muotoutua ja ulko- ovikin on paikallaan.





Keittiön asennusta. Tundra mallisto käy jopa tavallaan maisemaan.

Klubipuolelle kalustetaan nappinahkaa.

Portaat, ikkunanpuitteet, sadevesipellit, lumiesteet yms, yms.....ovat nyt valmiina. Hirvijahtikausi saa alkaa ja leivinuuni lämpiämään!